chlagarriga_62100373_844090755984176_7113930245022960086_n

L’any 1942 es va formar el primer equip d’handbol a la Garriga. De la mateixa manera que s’havien de fer la majoria de coses aleshores, estava inscrit al Frente de Juventudes. Es jugava diferent que avui, l’equip estava compost per onze jugadors. Però, no va ser fins l’any 1953 que es va formar un equip juvenil d’handbol de l’Olímpic la Garriga. El fundà en Jaume Viñallonga Borrell i el presidí el veterinari del poble. En Jaume Viñallonga, ja havia participat en la fundació del BM Granollers als anys 40 i amb la seva experiència va voler fundar el club d’handbol del poble on vivia. Va trobar un patrocinador de Granollers, però quan tot estava enllestit es va fer enrere i es va crear un conflicte que fins i tot va arribar als tribunals. En Viñallonga es va haver de fer càrrec de totes les despeses encara que aixó no el va fer desdir de continuar amb l’equip juvenil.

L’any 1962 es va formar l’equip sènior que jugava a la 1a Categoria Provincial, però es va haver de formar amb l’ajut de nois molt joves, com en Pere Iglesias de 14 anys que jugava al Col·legi la Mercè, filial del BM Barcelona. Altres jugadors van ser en Jaume Canet, en Cèsar Espinosa, el Salvador Single i el Sergio Garcia, entre d’altres. Entrenaven a la pista exterior, que ja s’anomenava núm. 1, del col·legi Puiggraciós i es canviaven als locals de la Falange situada on ara és el Casal d’avis.

L’any 1965, la fàbrica de productes tèxtils de la Garriga, la Sati, es va convertir en patrocinadora de l’handbol local i els va aconseguir el primer equipament. Entrenaven i jugaven a la pista que hi havia a l’exterior de la fàbrica.

L’any 1967 ja es van formar dos equips, un juvenil i un sènior. A partir d’aquest any, gràcies a l’empenta i l’afició de la gent del poble com Morera, Alfredo Codina, Lluís Noguera, Juan Vila i Pere Iglesias, que van fer d’entrenadors sense ànim de lucre, el Club Handbol la Garriga va anar fent, hi havia anys millors i n’hi havia de pitjors.

En l’actualitat, el nostre club està format per un centenar de jugadors de totes les categories. El principal objectiu és aconseguir la realització personal, tant humana com esportiva dels nostres jugadors i jugadores mitjançant l’handbol, a l’hora que aconseguir que adquireixin bons hàbits per la salut i que trobin en la competició, els innegables valors de la superació personal, indestriables de l’esportivitat, del treball en equip, i de la confiança en la tasca dels companys i companyes i la responsabilitat de la pròpia tasca en el conjunt de l’equip. Tanmateix, saber guanyar i saber perdre amb honor i respecte a l’adversari, també configura una part molt important del nostre projecte, igualment que els valors de l’esforç diari en l’esport aplicables a tots els àmbits de la vida. Amb aquesta manera de fer hem crescut humanament i esportivament i hem arribat a tenir resultats que anys enrere no hauríem somniat, fins al punt que els nostres equips han arribat a jugar en competicions importants, com l’equip sènior, a Lliga estatal i el cadet a Lliga catalana, enfrontant-se sovint a clubs com el FC Barcelona i el BM Granollers.

Els nostres Sponsors

A7min
Cristal Doors
Disterri
Farmacia nova
Inedith
Little Italy