chlagarriga_62100373_844090755984176_7113930245022960086_n

Inicis de l’handbol a La Garriga

L’any 1942 es va formar el primer equip d’handbol a La Garriga. De la mateixa manera que s’havien de fer la majoria de coses aleshores, estava inscrit al Frente de Juventudes. L’handbol es jugava diferent que avui en dia: l’equip estava compost per onze jugadors i es jugava al camp de futbol.

No va ser fins l’any 1953 que es va formar un equip juvenil d’handbol de l’Olímpic la Garriga. El va fundar en Jaume Viñallonga Borrell i el va presidir el veterinari del poble. En Jaume Viñallonga ja havia participat en la fundació del BM Granollers l’any 1944 i, amb aquesta experiència, va voler fundar el club d’handbol del poble on vivia. Va trobar un patrocinador de Granollers, que, quan tot estava enllestit, es va fer enrere, cosa que va generar un conflicte que va acabar als tribunals. En Viñallonga es va haver de fer càrrec de totes les despeses, però això no el va fer desdir-se de continuar amb l’equip juvenil.

Anys 1960

L’any 1962 es va formar l’equip sènior, que jugava a la 1a Categoria Provincial. Es va haver de formar amb l’ajut de nois molt joves, com en Pere Iglesias, de 14 anys, que jugava al Col·legi La Mercè, filial del BM Barcelona. Altres jugadors van ser en Jaume Canet, en Cèsar Espinosa, el Salvador Single i el Sergio Garcia. Entrenaven a la pista exterior del col·legi Puiggraciós (ja anomenada aleshores la número 1) i es canviaven als locals de la Falange, que estava situada on ara trobem el Casal d’avis.

L’any 1965, la Sati, fàbrica de productes tèxtils de la Garriga, es va convertir en patrocinadora de l’handbol local i això va fer que es pogués aconseguir el primer equipament. Aleshores, l’equip va passar a entrenar i jugar a la pista que hi havia a l’exterior de la fàbrica.

L’any 1967 ja es van formar dos equips: un juvenil i un sènior. A partir d’aquest any, gràcies a l’empenta i l’afició de gent del poble com Morera, Alfredo Codina, Lluís Noguera, Juan Vila i Pere Iglesias, que van fer d’entrenadors desinteressadament, el Club Handbol la Garriga va anar fent, amb anys millors i altres de pitjors.

Actualitat

En l’actualitat, el nostre club està format per més d’una desena d’equips i més d’un centenar de jugadors de totes les categories, des de prebenjamí fins a sènior. El principal objectiu és aconseguir la realització personal, tant humana com esportiva, dels nostres jugadors i jugadores mitjançant l’handbol. Això vol dir que adquireixin bons hàbits per la salut i que trobin en la competició els innegables valors de la superació personal i del treball en equip. Amb aquesta manera de fer hem crescut humanament i esportiva, i hem arribat a tenir resultats que no hauríem somniat, fins al punt que els nostres equips han arribat a jugar en competicions importants i s’han enfrontat sovint a clubs com el FC Barcelona i el BM Granollers.